Hurghada är en utav Egyptens allra populäraste turistorter vilket är mycket förståeligt. Staden erbjuder både förstklassigt fiske och en oerhört vacker undervattensvärld att upptäcka genom dykning. Turistlivet är stort men trots det så har staden behållit sin personliga och kulturrika prägel. Stora mängder utav hotell, restauranger, nattklubbar och butiker finns i innerstaden och det händer något dygnet runt. Solen skiner året om och det passar utmärkt att åka till Hurghada oavsett om du reser med kompisgänget eller barnfamiljen.

35 mil ifrån Hurghada ligger den fantastiskt anrika staden Luxor, där du får möjlighet att besöka Konungarnas dal. Där ligger 64 utav Egyptens faraoner begravda inuti jättelika pyramider och det är verkligen en syn man minns resten av livet. I Konungarnas dal finns bland andra Ramses II:s och Tutankhamuns gravar. Nilen slingrar sig alldeles bredvid staden och besöker du Luxor så bör du ta tillfället i akt att ta en båttur på Nilen. Det är verkligen en upplevelse utöver det vanliga.

Det finns en hel del olika alternativ på billiga resor till både Hurghada och Luxor. Du kan välja att resa med sista minuten eller charter vilka båda är billiga alternativ, allra helst i kombination. Allt beror på exakt vad du är ute efter och hur du vill bo på din semester. Men möjligheterna finns definitivt att väva ihop ett riktigt billigt alternativ om du är redo att åka med kort varsel. Kolla ofta och jämför noga så ska det inte vara några problem alls.

Bra länkar för mer information:
Egypten på reser.se – Mer information om Egypten med sevärdheter och aktiviteter. Här hittar du även sista minuten resor och billiga flyg 🙂
Hurghada på reser.se – Fördjupa dig i Egyptens största turistmål och hitta billiga sista minuten resor, flyg och hotell.
Luxor på reser.se – En fördjupning av Luxor på reseportalen. Även här hittar du sista minuten som är billigt.

Hurghada.se – En reseportal för Hurgahda där du kan fördjupa dig ytterligare.
Egypten på Wikipedia – Wikipedia har som alltid en väldigt stor samling bra information i ämnet. Här kan du snappa upp massa bra inforamtion innan du reser dit.