Vi är en grupp vänner som brukar åka till olika storstäder för att festa ibland. London har blivit lite av en favorit eftersom det inte tar mer än ett par timmar från Stockholm. När vi åker en weekend till London brukar vi bestämma det ganska kort tid innan avresa. Därför brukar det vara svårt att hitta billiga hotell i London.

Istället för att försöka hitta billiga hotell i London brukar vi bo på ett vandrarhem. Vandrarhemmen har rum i olika sovsalar. Beroende på hur många vi är som åker brukar vi försöka få en sovsal till hela gruppen. I dessa fall brukar vi kunna komma undan med en lägre kostnad än vi skulle på billiga hotell i London. En säng i en sovsal kan kosta så lite som 130-150 kronor per natt om du har tur.

Vi har under våra resor till staden använt Londonportalen som utgångspunkt. Fantastisk reseportal för er som verkligen vill besöka alla delar av staden. De kan även hjälpa er att hitta billigt boende i staden.

Precis som på många billiga hotell i London har vandrarhemmen gemensam dusch och toalett. Eftersom vi har en tajt budget och inte spenderar särskilt mycket tid på rummen, ibland knappt för att sova, spelar det inte så stor roll. Det viktigaste för oss är att det ändå är relativt fräscht.

Kolla gärna upp billiga hotell i London samt vandrarhem i London innan du bokar för att se vad andra tycker. Standarden på vandrarhem och billiga hotell i London kan variera ganska mycket även om priset kanske inte gör det. Du kan nästan alltid räkna med att standarden på billiga hotell i London är lägre än den är på billiga hotell i Sverige, men om du åker till London för att festa och shoppa är du förmodligen inte på rummet så mycket.

Vi brukar söka efter billiga hotell på www.billiga-hotell.nu, en utmärkt sida att utgå ifrån om du letar billigt boende!