När du ska ut och resa kan du antingen välja att boka en charterresa i ett paketpris, där boende av någon form ingår i priset, eller så kan du boka endast en flygstol. Detta är något som resenärer väljer allt oftare eftersom det ger större möjligheter att planera resan själv. Du kan exempelvis genom denna metod bestämma exakt hur länge just du vill vara borta på resande fot. Charterresorna går i de flesta fallen till kända destinationer och du är borta en, två eller tre veckor, med vissa undantag.

Endast flyg
Väljer du däremot att bara boka en flygbiljett kan du vara borta till exempel nio dagar och sedan åka hem. Du kan också vara mer flexibel när du bokar en flygbiljett, eftersom du i dessa fall får boka ditt boende på plats själv. Så önskar du att spendera halva din vistelse på en plats och sedan förflytta dig till en annan ort för andra halvan av resan går detta utmärkt när ditt boende inte är bundet till din flygbiljett. Bara du ser till att vara på flygplatsen när tiden för hemresan är kommen, kan du i princip göra precis vad du vill under din vistelse.

Boka i tid
För att få tag på så billiga flygbiljetter som möjligt bör du dels vara ute i god tid och dels se efter med många flygbolag innan du bestämmer dig för en passande flygbiljett. För flygstolar är Billiga Flygbiljetter en bra webbplats.